Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
400 000 българи пушат нелегални цигари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:51 / 16.01.2015Коментари ()1542
©
400 000 българи пушат нелегални цигари, а 15 000 наши сънародници участват в нелегалната търговия с тютюневи изделия. За последните 10 години от нелегални цигари държавата е загубила 6 милиарда лева. 

Само за второто тримесечие на 2014 година потреблението на нелегални тютюневи изделия достига до 20%. От това държавата е претърпяла загуби в размер на около 500 млн. лв. 

По официални данни на европейската Служба за борба с измамите (ОЛАФ) в Европейския съюз се пренасят контрабандно над 4,7 милиарда къса цигари годишно и загубата на съюза от тази престъпна дейност надхвърля 10 милиарда евро.

Поради тези причини "Булгартабак Холдинг" в партньорство с Министерство на финансите, Агенция "Митници", "Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010" и "Асоциация на производителите на ориенталски тютюни" започва национална информационна кампания срещу контрабандата на тютюневи изделия, чието основно послание е "Не купувай контрабанда! Вредно е за всички".

Нелегалната търговия с цигари включва контрабанда на цигари, предлагане и търговия с цигари - без платен акциз и без бандерол, които се продават в нелицензирани обекти за търговия с тютюневи изделия. 

В същото време незаконната продажба с безакцизен рязан тютюн за ръчно свиване става все по-честа алтернатива на легалните цигари. Липсата на контрол при производството, съхранението и разпространението на незаконните цигари рефлектира в ниско качество и е реална заплаха за здравето на потребителите им.



Източник: в. "Монитор"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/400-000-bulgari-pushat-nelegalni-cigari-535919
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.