Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
10 г. затвор за 70-годишен любовник, заклал 35-годишната си изгора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 02.12.2014Коментари ()3019
© 24 часа
"Много я обичах. Исках да се оженим, за да наследи част от пенсията ми." Това заяви пред състав на окръжният съд в Пазарджик 70-годишният Иван Уручев минути преди да чуе, че е осъден на 10 г. затвор, при първоначален строг режим, за убийството на 35-годишната си любима Мария Йорданова.

Драмата се разиграва час след полунощ на 23 юли, т.г., в къщата на Уручев в Пазарджик. След като през целия предишен ден Иван и Мария се черпят с бира във вечерните часове отиват в жилището на убиеца с приятели. Веселбата продължила на двора, на къщата.

Мария обаче започнала да флиртува с по-млади мъже от компанията, което вбесило влюбения пенсионер. Той на няколко пъти й направил забележка, а тя му отговорила "П......а си е моя, ще правя каквото си искам".

Завалял дъжд и компанията си тръгнала, като с двамата влюбени останал само приятеля им Илия Михайлов. Тримата влезли в къщата, където Мария заявила, че и тя ще си тръгва.

"Две години живяхме заедно. Постоянно бягаше при други мъже. Като каза, че ще си тръгне отново и побеснях", обясни пред съда убиецът. 

Той хванал кухненския нож и понечил да прободе Мария, но приятелят му Илия хванал ръката му и взел ножа.

Обстановката се успокоила и влюбените затанцували. Гостенинът Илия Михайлов отишъл до тоалетната и ги оставил за броени минути сами. Тогава Иван извадил сгъваем нож и надупчил 8 пъти в гърдите Мария, която починала от остра кръвозагуба.

Делото се проведе в условията на съкратено съдебно следствие по искане на обвиняемия, който изцяло призна вината си.

Иван Уручев трябва да плати и по 30 хиляди лв. кръвнина на всеки от родителите на убитата, решиха магистратите. Присъдата може да се обжалва пред пловдивския апелативен съд.

Източник: в. "24" часа



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/10-g-zatvor-za-70-godishen-lyubovnik-zaklal-35-godishnata-si-izgora-528422
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.