Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Майката на Орхан иска да съди полицията в Страсбург, изгониха я
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:48 / 11.11.2014Коментари ()8490
© Plovdiv24.bg
Адвокатите на 26-годишния Орхан Яшаров, който предизвика полицейска гонка в Пловдив, смятат, че полицаите са превишили правата си. Това каза пред журналисти единият от тримата защитници на младежа, адвокат Димитър Будаков. 

Според него полицаите са действали малко пресилено, не е било нужно да го гонят, след като са видели, че действията му са безумни. След като имат номера на автомобила, е можело да го издирят и след това.

"Особено ненужно е било и изваждане на оръжие на оживено място и насочване срещу него. Това е грешка в тактиката на полицаите", каза адвокат Будаков. 

Той съобщи още, че с колегите му са обмисляли дали да правят възражения и за това, че Орхан имал следи и от доста удари по главата, но полицията е оправдана, тъй като е търсила начини за обуздаване.

В последствие са се отказали от тези идеи за възражение. Тогава са решили да предложат на прокуратурата споразумение. Още повече, че Яшаров признава изцяло вината си и съжалява. Признава, че е допуснал грешка, че е бягал. 

Това защитниците отдават на младежката му възраст, на стъписване и уплаха от начина, по който полицаите са действали. Това, което е направил Орхан Яшаров, е авантюристична проява. 

"Проблемът е това, че момчето е малко самонадеяно, има и пропуски във възпитанието му", каза адвокат Будаков. 

Той е завърши средно професионално образование. При завършването му отново е бил въвлечен в скандал със съученици заради засегнато достойнство. Това са особености на характера при него, които го подтикват да бъде такъв, каза адвокатът. 

Момчето боледува от бъбреци и има нужда от лечение. Днес в залата е било констатирано и високо кръвно налягане. 

Кръвното си мереха извън съдебната зала и неговите близки днес, а майката този път бе изведена от залата заради невъздържание. Отвън тя крещеше и заплашваше, че ще съди полицията в Страсбург за това, че са вдигнали оръжие срещу него. 

От днешното споразумение стана ясно, че освен, че Яшаров ще лежи ефективно при строг режим в затвора една година, ще изплати и щетите, които е нанесъл на пет автомобила по време на гонката. Между тях и една патрулка. Размерът на щетите възлиза на сумата от 6400 лева общо.


Източник: радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 12
11.11.2014 »
30.10.2014 »
29.10.2014 »
23.10.2014 »
23.10.2014 »
23.10.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Maikata-na-Orhan-iska-da-sudi-policiyata-v-Strasburg-izgoniha-ya-524497
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.