Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Маноле строят специализирано училище и спортна зала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 30.09.2014Коментари ()3085
Пред десетки жители и гости, след отслужен водосвет, кметът на община "Марица" Димитър Иванов заедно с местния управник Александър Иванов направиха първа копка в землището на село Маноле и стартираха довършването на средно специализирано училище и спортна зала към него. 

Строителството е започнало през далечната 1983 година, но политическите промени в страната и дългия, труден преход са възпрепятствали реализирането на тази добра и нужна за всички жители идея. Стойността на инвестицията е 5 000 000 лева. Срокът за изпълнение е 180 дни. 

Предвижда се в модерната сграда да се помещава основно училище, а средно образование учащите ще получават обучавайки се в три специлности: растениевъдство, животновъдство и екология. Събитието уважи ректорът на Аграрния университет, Димитър Греков, който изрази готовността си да сътрудничи и помага на новото учебно заведение, с обмяна на опит и преподаватели.

"Желая успех на строителите и нека времето е с вас, за да приключите предвидените дейности в срок. Бъдете здрави!", заяви в края на обръщението си пред събралото се, развълнувано множество кметът Димитър Иванов.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Manole-stroyat-specializirano-uchilishte-i-sportna-zala-516943
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.