Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Строят римския Колизеум от картонени кутии в Пловдив
Автор: Мария Морунова 13:30 / 02.09.2014Коментари ()3141
© Plovdiv24.bg
Две седмици ученици от училищата в "Централен" и "Тракия", които райони се обслужват от фирма ЕКОПАК, ще събират празни опаковки от сок и мляко. Със събраните от всички училища картонени кутии на 27 септември ще бъде построен макет на една от сградите-символ на Стария континент - Колизеумът в Рим. Той ще бъде около 5 метра дълъг и 4 метра висок. Това стана ясно от думите на Мариана Петкова от фирма ЕКОПАК, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Инициативата е съвместна с община Пловдив. Училището, събрало най-много картонени кутии, ще спечели мултимедиен проектор.

Фирмата за разделно събиране на отпадъци и рециклирането им отчете още няколко инициативи, които смята да проведе в града на тепетата. "Промени това място", която цели насърчаване събирането на опаковки от течности в контейнерите за това при ТЦ "Гранд". При събирането на определено количество опаковки ЕКОПАК ще предостави пейки за строящата градинка до "Гранд"-а.

Друга инициатива е "Изхвърли опаковката в синия контейнер".

Шефът на ЕКОПАК Тодор Буруджиев отчете, че 48 цветни контейнера са били запалени през миналата година. 43 са били подпалени тази година, а цената на един контейнер без ДДС е 700 лв.

Стана ясно и, че от началото на тази година от сините контейнери за хартиени отпадъци са събрани 62 358 кг отпадъци. От жълтите, които са за пластмаса - 51 326 кг, а от зелените контейнери за стъкло са събрани 33 754 кг отпадъци.

Общият брой на цветните контейнери в районите "Централен" и "Тракия" е 645, от които 333 в "Тракия", а 312 в "Централен".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stroyat-rimskiya-Kolizeum-ot-kartoneni-kutii-v-Plovdiv-512252
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.