Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Крах на делото за палежа на офис на EVN в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:54 / 26.06.2014Коментари ()3473
©
Делото за палежите на офиси на EVN в Пловдив претърпя крах в съдебната зала. Районният съдия Кирил Николов прекрати наказателното производство срещу тримата подсъдими Георги Сарай, Николай Славчев и Румен Шекеров и го върна в прокуратурата поради липса на добре и законосъобразна формулировка на обвинението. Решението на съдията не подлежи на обжалване пред по-горна инстанция.

Срещу тримата пловдивчани бяха повдигнати обвинения за опит за палеж и приготовление за палеж, припомни адвокат Красимир Елдъров.

По време на февруарските протести миналата година
Георги Сарай, Николай Славчев и Румен Шекеров бяха арестувани, след като в интернет излезе видеоклип, който прилича повече на ритуал, отколкото на реално действие.

Материалът се прие от многохилядното протестиращо множество като олицетворение на мечтата им - огън по монополите. На клипа се вижда как младежи с качулки заливат със запалителна течност сградата на клиентския център на EVN на бул."Шести септември", а след това драсват клечката.

Органите на реда приеха съвсем насериозно видеото и започнаха разследване. Дори привлякоха чуждестранни кибер ченгета, които установили откъде е публикуван клипа. Така разследването стигна до  оператора Георги Сарай, сочен като организатор на акцията, и до неговите приятели Николай Славчев и Румен Шекеров.

Освен за опит за палеж на офиса на бул. "Шести септември", тримата бяха обвинени и за приготовление за палеж на втори офис на EVN, на ул. "Павликянска".

Георги Сарай престоя в ареста 8 месеца, а на първото заседание в съда Николай Славчев бе докаран едва ли не от операционната маса. Медиите, съответно и обществеността, нямаха информация как протича съдебното следствие, тъй като прокуратурата засекрети делото и на материалите бе поставен гриф "поверително".

Топката сега е в полето на прокуратурата. Държавното обвинение ще трябва да мисли дали да започне разследването отначало или да прекрати окончателно делото. Междувременно на преден план излиза въпроса с веществените доказателства, иззети при обиска в дома на Георги Сарай. На отговорно съхранение досега бяха знаме с надпис "Свобода или смърт", плакати на Васил Левски, и работните инструменти на оператора - видеокамера и компютър.


Източник: ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 271
26.06.2020 »
03.03.2020 »
18.01.2020 »
10.04.2019 »
28.02.2019 »
02.07.2018 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Krah-na-deloto-za-palezha-na-ofis-na-EVN-v-Plovdiv-501017
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.