Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изработват 20 велостойки по уникален дизайн
Автор: Мария Морунова 13:28 / 25.03.2014Коментари ()4009
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Частна фирма за велосипеди и ежегодният международен фестивал за дизайн и визуална култура One Design Week, в партньорство с община Пловдив, обявяват национален конкурс за велосипедни стойки в градска среда. Това обяви пред медии един от организаторите на фестивала One Design Week и директор на платформата за културни събития ЕДНО Асен Асенов, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Бояна Гяурова от платформа ЕДНО от своя страна обясни, че конкурсът ще се проведе на принципа на двуетапно журиране в продължение на няколко седмици. Първата част предвижда от днес до 22 април да се набират идеи и предложения за визия на велостойките. След 22 април ще се реши кой от участниците продължава напред и между 7 и 10 май журито да реши и обяви победителят.

Спечелилият конкурса ще получи парична награда от 2 000 лв., както и възможността да реализира своя проект. Това се очаква да стане между 12 май и 20 юни. Ще има и награда на публиката, която е в размер 1 000 лв.

В състава на журито са Димитър Кацарски, зам.-кмет на Пловдив, Адриана Андреева, програмен директор на ЕДНО, Димитър Григоров, дизайнер на велосипеди, Бояна Гяурова - директор One Design Week, арх. Димитър Славчев ще следи за спазването на общите правила на конкурса.

Изискването към участниците е да създадат велостойки, които да са функционални, удобни, съобразени с градската среда, да са модулни и модерни.

Зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов пък поясни, че този конкурс не е обвързан с Транспортния проект на Пловдив. 20-те места, на които ще бъдат поствени дизайнерските велостойки, не са включени в Транспортния проект. Към момента тези места се уточняват, но ще бъдат съсредоточени в центъра и подходите към Главната улица.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izrabotvat-20-velostoiki-po-unikalen-dizain-485651
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.