Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БЛС: Потребителската такса при преглед да бъде задължителна за всички
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 23.02.2014Коментари ()4172
© Plovdiv24.bg
От Българския лекарски съюз настояват потребителската такса при преглед да бъде задължителна за всички. Според лекарите един от проблемите в сектора на здравеопазването е, че никой не внася потребителска такса за освободените категории лица, за които държавата заплаща здравни осигуровки. Сред тях са децата, хронично болните, студентите, затворниците и военнослужещите.

Искането потребителската такса да е задължение на всеки е част от предложенията за законови промени. Идеята е освободени от потребителска такса да бъдат само и единствено хора, които наистина не разполагат със средства, за да я покрият.

Друго предложение на лекарите е ТЕЛК-овете да се финансират не от Здравната каса, а от Националния осигурителен институт или от социалното министерство. Според председателя на организацията д-р Цветан Райчинов Здравната каса би трябвало да финансира само лечебна дейност, а не експертна. Лекарите смятат, че са нужни промени в регламентирането на Националния рамков договор, такъв предлагат да се подписва не всяка година, а веднъж на три. От БЛС настояват още един път в годината да бъдат регламентирани единствено цените и обемите в здравеопазването.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/BLS-Potrebitelskata-taksa-pri-pregled-da-bude-zadulzhitelna-za-vsichki-480344
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.