Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Набиращи пари по Главната: Не сме просяци, а ежедневно търпим обиди и ругатни!
Автор: Мария Морунова 15:18 / 12.02.2014Коментари ()29124
"Всеки дарен лев се отчита, а на гражданите, които са дарили, се издава квитанция". Това каза пред Plovdiv24.bg Ангелин Кулински, председател на фондация "Социално братство и милосърдие" по повод публикация в сайта след читателски сигнал.

Председателят на фондацията подчерта, че тя е създадена през 1993 г. от лекари. През 2002 г. е регистрирана в Министерството на правосъдието. Подпомага всяка година различни деца с ДЦП.

"Конкретно в случая набираме средства за детенце от януари. На всеки дарил, независимо дали е гражданин или фирма, се издава квитанция. Тя е с номер, в края на годината всички събрани средства се отчитат и към данъчните служби, и към Министерство на правосъдието. Навсякъде сътрудниците се представят с папка с документи, която съдържа налични  епикризи, договори за сътрудничество с нас от страна на майката. Всеки гражданин има право да поиска да се свърже с майката. На гърба на квитанцията пък са поместени интернет адресът на фондацията и моят личен GSM номер, за да поискат гражданите повече информация или да сигнализират за нередности, или пък да проверят къде отиват парите им", изчерпателно коментира Кулински.

Той обясни, че в различни градове се правят акции за събиране на средства. Във всеки град в полицията и в общината се предоставят документите на организацията. На база тези документи се издават разрешителните. Без разрешение никой никъде не събира средства. И всичко подлежи на проверка.

"Сътрудниците, които набират парите, са без възнаграждение. Това, което ми позволява законът, е 22% от събраните средства да отиват за тях, и то не като заплата, а ако покриване на пътни разходи например. Около 10-ина са сътрудниците ни в момента, сред тях има и родители на деца, за които сме набирали средства", каза още Ангелин Кулински.

Той призова гражданите да са по-толерантни към хората, които набират средства, тъй като не е лесна работата им и ежедневно търпят критики, обиди и ругатни.


Още по темата: общо новини по темата: 34
08.04.2022 »
24.08.2021 »
23.08.2021 »
09.02.2021 »
03.10.2020 »
02.07.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nabirashti-pari-po-Glavnata-Ne-sme-prosyaci-a-ezhednevno-turpim-obidi-i-rugatni-478569
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.