Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Станишев в Пловдив: Калфин е политически шизофреник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:57 / 19.01.2014Коментари ()5468
© Plovdiv24.bg
"Действията на Ивайло Калфин са тежка политическа грешка, насочени са срещу БСП, обслужват ГЕРБ и издават една политическа шизофрения" заяви председателят на БСП и ПЕС Сергей Станишев на националното съвещание на левицата в Пловдив. На сбирката на партията Станишев обяви, че най-вероятно няма да е евродепутат и посочи целта: БСП да е първа сила в изборите за Европарламент през май. Лидерът на БСП предупреди още, че всякаква подкрепа на Калфин и проекта АБВ на Георги Първанов ще е тежко нарушение на устава на партията.

"Не е важно кой как влиза в историята, а как излиза от нея", коментира той АБВ и автора му Георги Първанов. Станишев наблега още на факта, че на срещата на социалистите в Пловдив е станало ясно, че нито един представител на общинските и партийни съвети на БСП не подкрепя проекта на предишния президент.


От националното ръководство на левицата съобщиха, че се готви становище по казуса с отцепниците. Потвърди се и това, че има указание на Димитър Дъбов от БСП, заявилите своята подкрепа за проекта АБВ на Георги Първанов, между които лидерите на Монтана, Плевен и на Добрич, да не присъстват на срещата в Пловдив. "Нека първо се определят кой къде е", заяви по казуса Станишев.

Той каза това във връзка с разпространената по-рано от пресцентъра на Общинския съвет на БСП в Монтана декларация, в която се посочва, че това решение на ръководството за пореден път показва кой води политика на разцепление и ликвидиране на цели структури в левицата.

На срещата на социалистите в Пловдив Сергей Станишев не скри, че са налице всички реални шансове в битката за евроввота БСП да е победител. По думите му, хората в Европа не приемат и не харесват дясната политика на ограничения, лишения и антисоциална линия.

Припомняме още, че националното съвещание на социалистите се проведе само седмица след като президентът Георги Първанов обяви рестарта на проекта си АБВ и излизането на на европейските избори със своя листа. Конгреса на партията е насрочен за 8 февруари в НДК в столицата.



Още по темата: общо новини по темата: 320
06.09.2014 »
12.08.2014 »
15.07.2014 »
24.06.2014 »
14.06.2014 »
13.06.2014 »
предишна страница [ 1/54 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stanishev-v-Plovdiv-Kalfin-e-politicheski-shizofrenik-474475
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.