Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Скандално изказване на Ердоган! Иска територии от България, Гърция, Македония и Босна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 11.12.2013Коментари ()12014
© Impact Press Group
Нов дипломатически скандал назрява между България, Гърция, Турция и Македония. Този път поводът е изказване на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган. По време на изявление за местните избори в Кешан, Ердоган обяви за турски територии гръцка Тракия, части от Македония, България и Босна и Херцеговина.

Гръцките медии веднага реагираха. Според редица издания в южната ни съседка Анкара иска да разшири турските завоевания на територията на целия Балкански полуостров.

Изказването на Ердоган идва в момент, в който Турция и Атина се опитват да изгладят отношенията и да установят нова връзка, далеч от националистическите настроения в двете страни.

Това обаче не е първият подобен гаф на Ердоган, припомнят гръцките медии. През октомври негово изказване по време на посещение в Призрен предизвика остри реакции и в Сърбия. Тогава той заяви, че "Косово е Турция и Турция е Косово", посочвайки близките връзки между двете държави.

У нас официалните власти все още не са реагирали на изказването на Ердоган.



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Skandalno-izkazvane-na-Erdogan-Iska-teritorii-ot-Bulgariya-Gurciya-Makedoniya-i-Bosna-468654
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.