Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вигенин: България подкрепя Турция за членство в ЕС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:02 / 27.10.2013Коментари ()11434
©
"България подкрепя искането на Турция за членство в ЕС. Доволни сме от решението за отваряне на преговорна глава № 22. Считаме, че е необходимо да се ускорят дейностите за изготвянето на пътна карта за визовите облекчения от ЕС за турски граждани и паралелно с това - за подработването на спогодбата с Турция за обратно приемане (реадмисия)". Това заяви министърът на външните работи на България Кристиан Вигенин по време на работно посещение в Анкара, пише турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.

На съвместна пресконференция с турския външен министър Ахмет Давутоглу, Кристиян Вигенин посочи по-специално важността на енергетиката и на транспортната инфраструктура за развитието на двустранните отношения.

По отношение на незаконните имигранти Кристиян Вигенин подчерта, че въпросът има голямо значение за неговата страна и че по-голямата част от тях имат връзка с кризата в Сирия. В тази връзка констатира, че между двете страни има добро сътрудничество и изрази надежда, че ще продължи съвместната дейност за осигуряване на най-добра координация между двете страни на границата.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vigenin-Bulgariya-podkrepya-Turciya-za-chlenstvo-v-ES-461144
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.