Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Що то е то националсоциализъм и има ли почва у нас?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:13 / 12.10.2013Коментари ()8344
©
Снимка на младежи с вдигната дясна ръка в хитлеристки поздрав се появи в социалната мрежа Фейсбук. Единият от заснетите е с татуиран пречупен кръст на тялото. От неговата уста "излиза" балонче с надпис: "В България никога не е имало Фашизъм!!!".

За фотографията са позирали 9 младежи, на видима възраст около 20-тина години. Три от момчетата са се опитали да се скрият като са сложили качулки на суитшъри и маски на лицата си. От снимката не може да се разбере в кой град е направена.

"ДАНС, не ви ли мирише!", "Службите спят ли?" - това са най-честите коментари на възмутени потребители на социалната мрежа.
Един от коментаторите, очевидно запознат с новите обществени течения, е написал: "Лошото е, че подобни момченца са закриляни и финансирани от възрастни и финансово обезпечени мъже... До момента всички участващи в неофашистки прояви са освобождавани, интернет-сайтовете им работят безпроблемно и пр."

При справка в Уикипедия с ключова дума "националсоциализъм" излиза следното определение: "Националсоциализмът (на немски: Nationalsozialismus), наричан понякога нацизъм, е тоталитарна идеология, която се оформя в Германия през 1920-те и 1930-те год. След идването си на власт през 1933 година Националсоциалистическата германска работническа партия изгражда политически режим, който също се нарича националсоциализъм и представлява тоталитарна диктатура в държава, структурирана по националистически образец.".

Така че: има ли почва националсоциализмът у нас?!

Източник: ПОТВ


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Shto-to-e-to-nacionalsocializum-i-ima-li-pochva-u-nas-458677
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.