Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пет години затвор за умишлено причинена катастрофа постанови Пловдивският окръжен съд
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:29 / 16.02.2005Коментари ()631
Пловдивският окръжен съд наложи наказание от пет години лишаване от свобода на Ахмед Юсуфов (31 г.) от с. Куклен, съобщиха от Съдебната палата. Той е признат за виновен в това, че на 31.03.1998 год., управлявайки лек автомобил “Пежо”, е нарушил правилата за движение по пътищата и без да притежава свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство, умишлено е причинил катастрофа. При нея са причинени счупвания на ляв и десен долен крайник и дясна ръка на Павел Георгиев (28 г.) от същото село.
На 31 март 1998 год. късно вечерта в дискотеката в с. Куклен възникнало спречкване между компаниите на Юсуфов и братовчед му. Поради това заведението преустановило работа и всички посетители го напуснали. Отвън отново възникнал спор, който преминал в сбиване. Тогава Юсуфов се качил на намиращия се наблизо лек автомобил “Пежо” и въпреки, че нямал свидетелство за правоуправление, потеглил с него. Отдалечил се на около 60 метра, засилил се и се насочил към компанията на братовчед си. Без да намалява скоростта и да задейства спирачната система, блъснал с колата Павел Георгиев, който стоял наблизо и не участвал в конфликта. След това продължил по посока за гр. Пловдив.
Пострадалият бил качен в преминаващ автомобил и откаран в болница. Там бил обездвижен в продължение на 5 месеца.
След произнасяне на присъдата съдия Мария Шишкова задържа под стража подсъдимия и разпореди той да бъде отведен незабавно в затвора в гр. Пловдив за изтърпяване на наказанието. Въпреки, че му е била наложена забрана да напуска страната, Юсуфов е отпътувал за Германия. Обявен е за издирване и заловен от властите там, след което екстрадиран за България. През 1999 год. е осъден на шест месеца лишаване от свобода – условно от Софийски районен съд за незаконно преминаване на границата на България.
Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Пловдивския апелативен съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pet-godini-zatvor-za-umishleno-prichinena-katastrofa-postanovi-Plovdivskiyat-okruzhen-sud-4582
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.