Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Оправят настилката около новите спирки до 10 дни, поставят първите големи спирки до месец и половина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:40 / 08.08.2013Коментари ()8099
© Plovdiv24.bg
Изкъртената пътна настилка, след поставянето на част от новите спирки не е отремонтирана, сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Пловдивчанинът обяснява, че след като била монтирана спирката преди месец, всичко по тротоара било запълнено с големи камъни и досега останало така. Читателят посочва за пример спирка № 140 – срещу пл. "Шахбазян“, в централната градска част, където ремонтните работи са оставени недовършени.

По данни на друг наш читател подобно е положението и по тротоарите около новите заслони по бул. "България". Още през април репортер на сайта се свърза с представител на фирмата концесионер "Булгартабак Трейдинг", който обясни следното: "Това е временно. Спирките имат фундаменти и всичко ще бъде направено както трябва. Най-напред монтираме самите модули, а след това ще възстановим и пътната настилка".

Четири месеца по-късно отново потърсихме отговор от концесионера, след като очевидно работата не е била довършена докрай. От фирмата  коментираха, че тротоарните настилки под монтираните нови заслони се оправят поетапно, голяма част от тях са готови, а останалите ще се отремонтират до 10 дни.  Оттам  обещаха, че първите големи спирки, които ще приютяват пътниците на ключови места в Пловдив, ще  се поставят до месец и половина. Все още, обаче няма ясна визия, която да представя как ще изглеждат те.

Както вече писахме, спирките в Пловдив са като тези в Краков, Виена, Истанбул и Милано.
© Plovdiv24.bg
Покривът им е с изнесена конструкция, стъклата са триплексови и са изтеглени максимално в двете посоки, за да не пропускат дъжд, сняг и вятър. Ще разполагат с табло (вид карта на града), на което ще бъде отбелязано мястото, където се намира заслонът. На по-късен етап от време то ще бъде допълнено с информация за културно-историческите обекти в града. Таксата, която по договор "Булгартабак Трейдинг" ще плаща на общината, е 71 000 евро годишно в продължение на 20 години. Първата вноска вече е изплатена. Освен това, общината ще получава и по 240 евро годишно за всеки от 50-те от общо 90 павилиона, които ще бъдат изградени на новите спирки и на които ще се продават ваучери, цигари, пакетирани стоки и други.



Още по темата: общо новини по темата: 230
29.04.2024 »
29.01.2024 »
27.05.2023 »
23.05.2023 »
15.05.2023 »
24.04.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Opravyat-nastilkata-okolo-novite-spirki-do-10-dni-postavyat-purvite-golemi-spirki-do-mesec-i-polovina-447459
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.