Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Смрад държи будни част от пловдивчани, РИОСВ безсилни през нощта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 06.08.2013Коментари ()15387
© Google Street View
От години остра непоносима миризма на развалено се носи в късните часове в кв. Кючук Париж и кв. Смирненски, оплака се в редакцията на Plovdiv24.bg пловдивчанката Христомира Стоянова. Тя сигнализира, че историята се повтаря отново и отново.

"Предната вечер към полунощ се разнасяше позната вече смрад в района на Сточна гара където живея. Тази непоносима миризма не идва просто от някоя шахта, аз живея на шестия етаж и не можем да спим", обяснява Стоянова.

Тя разказва, че зловонието се появява в късните часове между 23 – 24 часа. Понякога то се усещало и в 8 сутринта.

"Непрестанните сигнали до РИОСВ от различни райони явно не дават резултат и продължаваме да бъдем обгазявани, почти всяка вечер", пише пловдивчанката. 

Сигнализирахме РИОСВ-Пловдив. От пресцентъра на инспекцията коментираха: "По нощите ние нямаме човек, за да реагираме. На другия ден миризмата може би я е нямало. Все пак има вятър и тя се разсейва. Сигналите приети на зеления телефон за месец юли вече могат да се видят на страницата на РИОСВ-Пловдив. При високи температури и особено когато падне или се вдигне атмосферното налягане започват да смърдят шахтите и канализацията. Лошото е, че когато отидем миризмата вече я няма, а хората малко трудно казват каква е точно, за да се търси източника", обобщават от пресцентъра.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Smrad-durzhi-budni-chast-ot-plovdivchani-RIOSV-bezsilni-prez-noshtta-447017
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.