Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Юробанк" плаща вноските на кметската Мазда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:13 / 22.05.2008Коментари ()5681
© Plovdiv24.com
"Юробанк" поема лизинговите вноски на новата Мазда 6 на кмета Славчо Атанасов, се разбира от раздаден днес на общинските съветници договор между "Юробанк И Еф Джи България" АД и Общината. Той е подписан на 8 април. "Юробанк", създадена при сливането на "Пощенска банка" и ДЗИ и има своя лизингова компания EFG Лизинг. Според непотвърдена информация, на Общината са дадени още две Мазди.

Скандалът с кметската Мазда гръмна, когато преди десетина дни самият Славчо Атанасов се изказа, че колата му е дадена за ползване от "Юробанк". От банката отрекоха, но главният секретар на общината Петя Дойчинова коствено потвърди. По-късно един от заместниците на кмета каза, че колите са от лизингова компания. На днешната общинска сесия съветничката от ДСБ Даниела Желязкова отправи официално питане към кмета кой му е дал Маздата.

Междувременно мистериозно скъсан плик провали конкурса за обществена поръчка за доставка на 12 нови автомобила за общинската администрация. Вътрешната проверка в Общината за това как единият плик се оказа скъсан още не е приключила.

Това може да се окаже само началото на скандала, коментираха общински съветници. Седмица преди да бъде подписан договорът за колите, Общината сменя предишната си банка с "Юробанк". Това става без да е обявяван конкурс за обществена поръчка за банково обслужване, който според юристи е задължителен.

Излиза, че "Юробанк" плаща вноските за кметския автомобил с договор, подписан седмица след като банката е поела без конкурс обслужването на общинския бюджет.

Според непотвърдена все още информация обаче, колите може да са купени от  рент-а-кар фирма, да са дадени на оперативен лизинг на "Юробанк", която ги е предоставила на общината.


Още по темата: общо новини по темата: 8
21.05.2010 »
04.05.2010 »
17.04.2010 »
04.07.2008 »
06.06.2008 »
19.05.2008 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Yurobank-plashta-vnoskite-na-kmetskata-Mazda-44558
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.