Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ГДБОП удари чалга-торенти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:26 / 11.05.2013Коментари ()5476
© Plovdiv24.bg
Служители на ГДБОП са предотвратили незаконно разпространение на музикални произведения чрез интернет сайтове, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" - ГДБОП са провели операция, насочена към пресичане на незаконно използване на филми, без съгласието на правоносителя, чрез интернет страниците http://payner-music.ovo.bg/, http://studio-payner.ovo.bg/ и http://radio1universal.ovo.bg/.

До реализация се стигнало след получен сигнал. В хода на разследването са установени собственикът и администраторът на сайтовете, чрез които се предоставял достъп на неограничен брой потребители до най-новите музикални произведения от каталога на музикална компания. По този начин са нанесени щети на българската музикална индустрия и българските творци.

Преустановен е достъпът до сайтовете, уведомена е прокуратурата.

Операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост" за ограничаване на интелектуалното пиратство в Интернет, посочват от МВР.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/GDBOP-udari-chalga-torenti-431817
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.