Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Огромна скална маса се натрупа по улиците в квартал на Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:35 / 08.04.2013Коментари ()2583
След продължителните валежи от вчера и тази нощ обстановката в община Асеновград е нормална. Всички язовири се наблюдават и разполагат с достатъчно свободен обем, за да поемат голямото количество вода след продължителните дъждове, съобщиха от общината. Налага се единствено аварийно да се изпуснат водите от язовира над кв. Долни Воден, за да може да поеме новите водни количества, които се предвижда да се излеят според хидрометеорологичната прогноза.

Има срутване на скална маса по пътя за Лясково, преди Асеновата крепост. Общината вече е предприела мерки за отстраняване на проблема.

"Силно сме разтревожени от прииждането на водите на Аман Дере, в следствие на което огромна скална маса е натрупана по някои от улиците в кв. Запад", каза зам.-кметът Манол Генов. При най-ниската точка там до входа на детската градина-филиал на ОДЗ "Зорница", се е събрало голямо водно количество, свлечено от дерето, заради запушване на дъждоприемните шахти.

Заместник-кметът допълни, че този проблем е стар и ще бъде решен генерално със строителството на новата улица покрай детската градина, която е включена в инвестиционната програма. Взети са мерки за отводняването на това голямо количество вода, което затруднява придвижването до детската градина със сили на общината и с помощта на ВиК.

Генов каза още: "Смятаме, че до края на деня достъпът до детското заведение ще бъде улеснен. Всички дъждоприемни шахти в града поемат дъждовната вода, тъй като след предупреждението за код "оранжево", фирмата, която ги почиства, взе превантивни мерки, направи обход и ги почисти предварително."

Общината моли за извинение родителите за ненавременната намеса и затрудненото придвижване в района на детската градина.


Още по темата: общо новини по темата: 12
09.04.2013 »
09.04.2013 »
09.04.2013 »
08.04.2013 »
08.04.2013 »
08.04.2013 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Ogromna-skalna-masa-se-natrupa-po-ulicite-v-kvartal-na-Asenovgrad-426013
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.