Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес е Международният ден на щастието
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:46 / 20.03.2013Коментари ()1842
© Plovdiv24.bg
20-и март е Международен ден на щастието. Той се отбелязва за първи път в човешката история, след като ООН прие резолюция за Деня на щастието през лятото на миналата година. Макар стремежът към щастието винаги да е съпътствал хората и да е част от всекидневния ни живот Общото събрание на ООН реши, че то заслужава да има почетна дата.

Тъй като щастието е относително и за всеки човек различно възприятие резолюцията Обединените нации няма задължаващ характер. Тя предлага на държавите членки и на международните организации да отбележат празника по подобаващ начин.

Първото честване на Международния ден на щастието в централата на ООН в Ню Йорк ще е с премиерата на аудиокнигата на известния индийски духовен наставник Шри Чинмоя, озаглавена "Съкровищата на Щастието".

Генералният секретар на организацията Бан Ки-Мун заявява, че именно щастието е "в основата на човешките желания", но изразява съжаление, че "базовото материално благосъстояние засега е недостъпно за всички хора."

"Призовавам всички да засилват привързаността си към всестранното и устойчиво развитие на човешкия потенциал и отново да заявят ангажимента си да помагат на другите. Състраданието способства за щастието и може да построи бъдещето, което желаем", се казва в посланието на Бан Ки-Мун по повод 20-ти март.

Любопитното е, че в кралство Бутан се измерва национален индекс на щастието - нещо, което го няма никъде по света.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Dnes-e-Mezhdunarodniyat-den-na-shtastieto-422495
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.