Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът се качи на багер и даде старт на реконструкцията на ул."Никола Войновски"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:56 / 12.03.2013Коментари ()8348
Кметът Иван Тотев се качи на багер и така даде символичен старт на реконструкцията на ул."Никола Войновски", свързваща Карловско и Брезовско шосе в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Пътната отсечка е в окаяно състояние. Предстои цялостното й преасфалтиране, изграждане на тротоари и ново осветление, съобщи на мястото районният кмет на "Северен" Ральо Ралев", който с кирка в ръка направи копка в разкопания вече за ремонтите липсващ тротоар.

"Ул. "Никола Войновски" е една от много използваните в Пловдив. Тя свързва две главни пътни артерии, връзка е и с намиращите се наблизо големите хипермаркети, тук се намира и едно от големите училища в Пловдив (б.а. Техникумът по текстил), тук е една от етническите махали в Пловдив", каза пред медиите градоначалникът. 

По думите му жалбите, които пристигат в Община Пловдив от живеещите в квартала, са изключително много, тъй като това е една от последните големи улици в града, която изобщо няма осветление. 

"Сега се изграждаме напълно ново такова, а не просто да ремонтираме старото", подчерта още Тотев. Той отново напомни, че ремонтите в града стартираха още в началото на годината само благодарение на това, че общинският бюджет беше гласуван през месец декември, а не както преди - в началото на следващата година. 

Над 1 000 000 лв. от Голяма община се разпределят за текущите ремонти в районите. Ремонтът на ул. "Никола Войновски" е на стойност 256 000 лв., а срокът за изпълнение на реконструкцията на отсечката е 60 дни.

Очаквам на 10 май тази година да се съберем отново тук, но този път за да открием напълно обновената улица и новото осветление по нея", заяви в заключение кметът на "Северен". Очаква се паркоместата по отсечката да бъдат изградени на по-късен етап от време.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-se-kachi-na-bager-i-dade-start-na-rekonstrukciyata-na-ul-Nikola-Voinovski-421066
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.