Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вижте тъжната равносметка след изстъпленията по време и след Ботев-Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:35 / 10.03.2013Коментари ()5652
© Plovdiv24.bg
Четирима фенове на ПФК"Левски" и 13 полицаи пострадаха вчера при провеждането на футболната среща между отборите на "Ботев" и "Левски" в Пловдив. Сред ранените при изпълнение на служебните си задължения полицаи са служител от сектор "Специализирани полицейски сили", който е със счупен крак, и служител от сектор "Пътна полиция" - с наранявания по главата. 

За неизпълнение на полицейски разпореждания и за нарушения на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия в Шесто РУП вчера са били отведени шестима фенове и на двата отбора на възраст от 21 до 32 г - на петима от тях са съставени актове по Закона за МВР за неизпълнение на полицейски разпореждания, а на привърженичка на "Левски" е съставен протокол за предупреждение да не извършва нарушения във връзка със ЗООРПСМ. 

По време на мача са били хвърлени над 30 бомбички, запалени са били 10 факли и над 200 димки, изстреляни са били 4 светлинни ракети. По време на срещата феновете на двата отбора са се замеряли с камъни бутилки с вода, хвърляли са предмети по полицейски служители на пистата.

Нанесени са щети на два полицейски автомобила и мотоциклет. След приключване на футболната среща служители от сектор "СПС" - ОДМВР, представители на двата футболни клуба и делегатът на БФС са извършили оглед на спортното съоръжение и прилежащата територия на стадион "Христо Ботев" и са установили повредите, нанесени от феновете на агитката на ПФК"Левски" - свалени 60 метра рекламни пана от залата на фен-клуба на ПФК"Ботев", изкъртена ограда с дължина 35 метра към буферната зона в сектора на отбора-гост, изкъртени 5 метра парапети и съборени 50 метра метална оградна мрежа в сектор-гости, изкъртен метален отдушник в сграда зад сектор-гости и свалени 10 метра метална мрежа, разделяща сектор-гости и футболния терен.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vizhte-tuzhnata-ravnosmetka-sled-izstupleniyata-po-vreme-i-sled-Botev-Levski-420644
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.