Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
НСБОП задържа суровина за синтетична дрога за 1 млрд долара
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:02 / 25.01.2005Коментари ()1325
Цех за производство на синтетични наркотици е разкрит при акция на НСБОП в софийското с. Пасарел. Операцията, планирана преди няколко дни, се провежда в сътрудничество с полицейските служби на Турция, а съвместната дейност е координирана от главния секретар на МВР ген.-лейт. Бойко Борисов, съобщиха от информационната служба на МВР.
Единият от двамата задържани при вчерашната акция е собственикът на имота, предоставил къщата за лаборатория. По първоначални данни съпричастни към нелегалната дейност са и негови близки. Антимафиоти от НСБОП и турските им колеги продължават издирването на още двама български граждани, свързани с работата на цеха за амфетамини. И четиримата са с чисто криминално минало. Огледите на място продължават и към момента с участието на прокурори от Градска прокуратура. Намерените досега над 200 кг чиста субстанция за производство на амфетамин са достатъчно количество за синтезирането на близо 7 тона краен продукт (около 40 млн. таблетки), чиято стойност по цени на дребно възлиза на около 1 млрд. долара - разясни директорът на НСБОП ген. Валентин Петров.
Министър Георги Петканов изказа специална благодарност към началника на Направление “Наркотици” в НСБОП подполк. Иван Цветков и екипа, наблюдавал около месец канала и реализирал успешната операция. “Особено впечатляващ е фактът, че иззетите вещества са на най-високата стойност, разкривана досега" - заяви министър Петканов.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/NSBOP-zadurzha-surovina-za-sintetichna-droga-za-1-mlrd-dolara-4178
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.