Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Plovdiv24.bg с акция за обезопасяване на пешеходната пътека-убиец на бул."Васил Априлов"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 16.01.2013Коментари ()9793
© Plovdiv24.bg
Plovdiv24.bg стартира акция за обезопасяването на пешеходната пътека-убиец на бул."Васил Априлов", намираща се между моста на река Марица и бул. "България". Сезирахме Община Пловдив в лицето на зам.-кмета по сигурността Александър Държиков, заради многобройните трагични инциденти, станали на мястото през годините. Поредният случай е от вчера вечерта. Както вече писахме, 75-годишна пенсионерка загина, когато, пресичайки пешеходната пътека, беше блъсната от автомобил "БМВ", управлявано от 42-годишен мъж от Черногорово.

Предложенията на Plovdiv24.bg включват: 

- поставяне на легнал полицай на мястото - по пример на множество такива "гърбици" по булевардите в Бургас; 

- повдигане на пешеходната пътека, каквито пък вече има над 40 в столицата; 

- поставяне на камери за видеонаблюдение, радари или знаци за ограничаване на скоростта.

Те ще се разгледат на заседание на експертен съвет към общинската Комисия по безопасност на движението, в който участват и представители на КАТ, категоричен е Държиков. 

Междувременно припомняме, че случилото се снощи много напомня на друг такъв инцидент от 2006-та година, за който Plovdiv24.bg ви информира тогава. При него при светещ зелен сигнал за пешеходци и червен за автомобили, засилил се шофьор, слизащ от моста на река Марица, букв
АНКЕТА:
Какъв вариант е най-подходящ за пеш.пътека на "В.Априлов" между р.Марица и бул."България"?

"Легнал полицай"
Повдигната пешеходна пътека
Камера с радар за скорост
Ограничаване на скоростта със знаци
Обикновена камера за видеонаблюдение

ално помете възрастна жена отново в същата тази лява лента на същото това място.

Въпреки многобройните инциденти на смъртоносната пешеходна пътека, с част от които можете да се запознаете в раздела "Още новини по темата" под статията, през годините назад, единствено по време на кметуването на Иван Чомаков на мястото бяха поставени нови табели, обозначаващи наличието на светофар. Дори трите поредни случая там от 2009 г. не бяха достатъчни отговорните органи в лицето на управата на града екскмета Славчо Атанасов и КАТ да се самосезират за обезопасяването на пътеката. 

Дали това ще се случи сега - времето ще покаже. Ние от Plovdiv24.bg дълбоко се надяваме на трагичните случаи на мястото, отнели вече не един човешки живот, да се сложи край!


Още по темата: общо новини по темата: 32
13.04.2019 »
12.04.2019 »
27.06.2017 »
23.06.2017 »
21.06.2017 »
21.06.2017 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv24bg-s-akciya-za-obezopasyavane-na-peshehodnata-puteka-ubiec-na-bul-Vasil-Aprilov-408972
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.