Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Жълт" код за Пловдивско заради очакван силен вятър
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 03.12.2012Коментари ()1748
© НИМХ
"Жълт" код е обявен в цялата страна, заради силен вятър, дъжд, а на места и заради очакван снеговалеж и дори виелици. За Пловдивско въведеният код е заради силния вятър, който според синоптиците довечера ще се усили, ще бъде от запад-северозапад и ще достигне пориви до 20 м/сек.

Преди обяд временно ще е без валежи и облачността на места значително ще намалее. И вятърът ще отслабне. След обяд от югозапад ще започнат нови превалявания и с усилване на вятъра от запад-северозапад ще започне застудяване. Ще завали дъжд, който привечер ще започне да преминава в сняг, едва през нощта в най-източните райони, съобщават от НИМХ-БАН. Вятърът пак ще се усили, отначало в Дунавската равнина, а вечерта и през нощта в Горнотракийската низина и Източна България. Почти без валежи ще остане в западната част от Дунавската равнина. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 5-6° в северозападните райони до 14° в югоизточните, но след обяд с усилването на вятъра от северозапад ще започнат бързо да се понижават.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното, ще започне да се повишава.

Над планините ще духа силен и бурен югозападен, вечерта вече северозападен вятър. Ще има валежи от сняг. Максимална температура на 1200 метра 4°, на 2000 метра около минус 2°.

Над Черноморието до обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса, а силният вятър от запад-северозапад временно ще отслабне. Максимални температури между 11 и 14°. Вечерта от юг ще започнат нови валежи, който през нощта срещу вторник ще обхванат цялото Черноморие. Вятърът от северозапад отново ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zhult-kod-za-Plovdivsko-zaradi-ochakvan-silen-vyatur-399364
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.