Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Македония поставя огромно знаме на границата с България, иска тяхното да е по-голямо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 22.11.2012Коментари ()2659
© Plovdiv24.bg
Скопска компания лее огромен пилон, на който ще бъде поставено македонското знаме на граничен пункт "Деве баир" на границата с България, предаде македонското електронно издание Прес 24 като се позовава на вестник "Вест". От правителствената служба за общи действия са потвърдили информацията и са уточнили, че става дума за 60-метров пилон. Изданието посочва, че македонското знаме в момента се вее на 30-метров пилон, а българското на 40-метров. От правителството заявили, че нямали намерение македонското знаме да бъде по-голямо от българското, а пилона е подарък от компанията, която е спечелила търга за пилоните из цялата страна.

"Ако българите искат тяхното знаме да е по-голямо от нашето, ще трябва да направят пилон от 75 метра", коментира изданието и изтъква, че поставянето на знамето идва след като управляващата албанска партия ДСИ поставя гигантски знамена в места, където живеят албанци.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Makedoniya-postavya-ogromno-zname-na-granicata-s-Bulgariya-iska-tyahnoto-da-e-po-golyamo-396822
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.