Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва проектирането на нови улици и пътни обекти в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:48 / 11.10.2012Коментари ()9076
© Plovdiv24.bg
Започва проектирането на нови улици и пътни обекти в Пловдив, подробности за които Plovdiv24.bg вече нееднократно писа. Фирма "Пътконсулт 2004" ООД е определена за изпълнител на обособена позиция "Основен ремонт и разширение на булевард "Коматевско шосе" в обхвата на Община Пловдив от ул. "Александър Стамболийски" до входа на квартал "Коматево" и реконструкция и разширение на бул. "Пещерско шосе" в участъка бул. "Копривщица" до улица "Явор" от обществена поръчка с предмет "Проектиране на основни ремонти и ново строителство за улици от първостепенна улична мрежа на град Пловдив по обособени позиции". Стойността на проектирането на тези два обекта е 115 200 лева ДДС.

За изпълнител на втората позиция от поръчката "Реконструкция и разширението на булевард "Васил Априлов" в участъка от кръстовището на Централна гара до булевард "Шести септември" и продължението на улица "Проф. Цветан Лазаров" като елемент на първостепенна улична мрежа" съгласно предварително обявения критерий за оценка на офертите "икономически най-изгодна оферта" е класиран "Балчев" ЕООД. Цената е 195 000 лева с ДДС.

"Вектор Бул" ООД е избран за изпълнител на обособена позиция "Пробив на водна палата - Транспортен възел на две нива за връзка на бул. "Цар Борис III Обединител и бул. "Марица-юг" и основен ремонт на бул. "Руски" в участъка от кръстовището на Централна гара до бул. "Шести септември". Стойността на това проектиране е 225 240 лева с ДДС.

"Реализирането на част от обектите ще стартира още през следващата година. В този мандат за първи път Община Пловдив планира реконструкция на улична мрежа след създаване на проектна готовност. Това ще доведе до по-ясни срокове и точни цени за всеки обект, коментира Иван Тотев. Изпълняваме поетите ангажименти да работим планово и да създадем проекти, които да се реализират", допълни още кметът на Пловдив.

До 15 дни се очаква да бъде обявена процедурата за проектирането на булевард "Северен", както и на система за велоалеи в целия град.

Договорите с избраните фирми ще бъдат подписани след изтичане на законоустановения срок за обжалване.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochva-proektiraneto-na-novi-ulici-i-putni-obekti-v-Plovdiv-386909
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.