Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хиляди обсадиха социалната служба в "Столипиново"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 31.08.2012Коментари ()6044
© ПОТВ
Над 4 000 са вече раздадените бланки за молби-декларации, с които ще се заявяват социални помощи за отопление в "Столипиново", а кампанията е едва по средата. Хилядна тълпа е обсадила сградата на "Социално подпомагане" на ул. "Ландос" и макар че има въведен ред, напрежението е голямо. Има отделна опашка за бременни жени, както и за болни хора, така че те да не се блъскат в тълпата. 

Полицията охранява реда, а през нощта се чака на друго място, не под балконите на живеещите в непосредствено съседство със службата. Проблемът е там, че 99% от населението на "Столипиново" отговаря на критериите за социалната помощ, а и за домакинство чака един човек, а го придружават тук и останалите 10-15 от семейството. На всяка молба-декларация, дадена днес, служителите пишат ден и час, в които тя трябва да се предаде, така че подобни тълпи не се очакват. 

За първи път тази година кампанията в летните месеци е толкова тежка. По-рано молбите са били двойно по-малко. Сериозни проблеми изпитват и българите, малцинство в предимно етническия квартал, които имат право на социална помощ за отопление, но са силно затруднени да стигнат до гишетата.



(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hilyadi-obsadiha-socialnata-sluzhba-v-Stolipinovo-377096
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.