Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Софийски чиновници не искат в Пловдив, освобождават ги от работа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:56 / 30.08.2012Коментари ()5438
© Plovdiv24.bg
Голямото местене на администрацията започна. До 3 дни всички служители на Министерството на икономиката, които отговарят за туризма, трябва да са на новия си адрес в Пловдив. Почти половината от служителите в този ресор обаче бойкотираха промяната. Всички те ще бъдат освободени от постовете си до дни.

Документи, компютри и канапета тръгват тези дни от центъра на столицата за новия център на туристическата администрация. От жълтите павета - към "Железарска" 1 в града под тепетата. В сградата на този адрес от понеделник се местят само 16 души. 12 се разделят с постовете си, защото са отказали да напуснат София.

"Всяка раздяла е неприятна, но все пак всеки от тях има право на личен избор," коментира заместник-министърът по туризма Иво Маринов.

Министерството на икономиката обяви конкурс за свободни позиции в дирекция "Туристическа политика". Работните места ще са в Пловдив. За шест места са подадени 600 молби за участие.

А за тези, които се местят от София, Община Пловдив предоставя апартаменти от по 40-50 квадрата. Министерството пък дава на всеки новодомец два дни отпуск, за да се устрои. Чиновниците сами ще си обзавеждат квартирите и ще си плащат наемите - приблизително по лев на квадрат за месец. Не им се полагат командировъчни или допълнителни пари за транспорт.

Бизнесът е скептичен към твърденията, че миграцията няма да засегне фирмите, регистрирани в София и че няма да усложни работата им с държавните специалисти по туризъм. След приемането на новия закон за туризма всички документи ще могат да бъдат приемани по електронен път, но до тогава деловодство ще има и в София.

До края на седмицата шкафовете в кухненския бокс на заместник-министър Маринов трябва да са поставени, а до 3 септември той трябва да е готов със сметката, колко ще излезе преместването на министерството.

Източник: bTV



Още по темата: общо новини по темата: 26
27.11.2014 »
25.11.2013 »
21.11.2013 »
08.07.2013 »
05.06.2013 »
08.01.2013 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sofiiski-chinovnici-ne-iskat-v-Plovdiv-osvobozhdavat-gi-ot-rabota-376931
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.