Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тотев: Контактната тролейбусна мрежа в града е собственост на "Градски транспорт" и поддържането й е задължение на дружеството!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:21 / 13.08.2012Коментари ()5893
© Plovdiv24.bg
На този етап Община Пловдив няма намерение да развали приватизационния договор с фирмата на бившия червен съветник Ангел Батаклиев "Градски транспорт", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви кметът Иван Тотев по повод на инцидента от петък вечерта, когато 42-годишна жена загина при скъсване на контактната мрежа на бул. "Васил Априлов". Припомняме, че Plovdiv24.bg първи писа за тежкия инцидент, при който около 18:30  срещу бившето кино "Гео Милев" камион, превозващ товар закачи и скъса жиците на тролейбусната мрежа в участъка. Падайки, те нараниха жена, която почина.

Контактната мрежа в града е собственост на "Градски транспорт", а задълженията на дружеството са многократно повече от активите, мотивира още доводите си градоначалникът. 

"Ако развалим договора, това означава, че фирмата става общинска собственост и всички нейни дългове преминават към градската институция, коментира още той. Дори да се прекрати договорът с "Градски транспорт", това няма да доведе до премахването на контактната мрежа", категоричен беше кметът. 

Няма и задължение по закон за поставянето на знаци, забраняващи преминаването на извънгабаритни товари, тъй като това е упоменато в правилника за движение, коментира още Тотев. Той беше категоричен, че поддържането на контактната тролейбусна мрежа е задължение на собственика "Градски транспорт" и Община Пловдив винаги е настоявала за изпълнението на това. 

Кметът съобщи, че при срещите си с Батаклиев собственикът на фирмата неколкократно е искал създаването на смесено дружество с Община Пловдив, което да кандидатства по оперативни програми за  обновяването на тролейбусния транспорт. 

"Това е немислимо, тъй като нормативните документи не го позволяват. Единствената възможност е да се тегли заем, но при условие, че въпросният транспорт стане на 100% общински, нещо, с което Батаклиев обаче не е съгласен", разказа градоначалникът. 

Очаква се днес следобед да се състои среща с представители на "Градски транспорт", на която са се чуе становището на дружеството относно инцидента от петък вечерта.




Още по темата: общо новини по темата: 17
17.11.2014 »
25.06.2014 »
24.03.2014 »
25.01.2014 »
30.10.2013 »
30.09.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Totev-Kontaktnata-troleibusna-mrezha-v-grada-e-sobstvenost-na-Gradski-transport-i-poddurzhaneto-i-e-zadulzhenie-na-druzhestvoto-373139
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.