Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Почистват Пловдив като Копенхаген и Берлин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:22 / 10.08.2012Коментари ()9987
Слагат край на ръчното метене по Главната в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това ще стане с влизането в експлоатация на двете хибридни датски машини за почистване, съобщи шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов по време на демонстрацията на съоръженията. Техниката е супер модерна и е рядкост дори и за развитите европейски страни, а двете машини струват на Общината общо 140 000 лв. 

Идеята на новата управа е Центъра на Пловдив да се третира само с тях, а служителките на "Чистота" да помагат при почистването в други места в града, където работната ръка не достига. Едно от тези места е Стария град. 

"Новите две хибридни машини ще събират дори и екстременти от кучета, както и отпадъци от храна, сладолед и т.н. Те са фабрично нови. Както вече знаете, вървим в посока да купуваме само нова техника", каза Иван Стоянов

Обучението на служителите на "Чистота" по отношение на другите три машини е приключило и от другата седмица те могат вече да почистват града с тях. В най-скоро време и останалите две ще тръгнат по Центъра.
 
Стана ясно още, че с мултифункционалната техника, която може да мете, мие, рине сняг, плеви, коси и полива се почистват някои от големите европейски градове. В Копенхаген, например ръчното метене е забравено от много време, а Берлин се почиства от 53 подобни такива съоръжения, разказа още шефът на "Чистота".



Новите машини, които ще чистят Главната


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pochistvat-Plovdiv-kato-Kopenhagen-i-Berlin-372636
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.