Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
За втори път Община Пловдив спечели дело, заради потрошена в улична дупка кола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:27 / 10.08.2012Коментари ()5770
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив е спечелила за втори пореден път дело, заради потрошена в улична дупка кола, съобщи пред репортер на Plovdiv24.bg шефът на дирекция "Правна" Илиан Иванов. Магистратите са отхвърлили претенциите на застрахователната компания към кметството за 4 271 лв. за ремонт на автомобила и 288 лв. за лихви. 

На 16.07.2008 г. около 15.40 часа на ул. "Бъкстон" в Пловдив автомобил марка "Пежо 307" преминава през дупка на пътното платно с размери 130 на 60 на 20 см. Свидетелят по делото претендира, че от големината на уличния кратер са се отворили 3-те еърбега и завесите от двете страни на колата. Освен това, предната дясна джанта била изкривена. 

Според заключенията на единична и тройна комисия обаче, след преминаване на предна дясна гума през дупка с дълбочина от 20 см, освен изкривяването на джантата, ще са налице и други повреждания по предната част, в това число носачи, амортисьори и т.н. И 4-мата експерти посочват, че не може да се даде категорично становище, че претендираните вреди по автомобила са настъпили по описания в жалбата начин. С оглед на това, съдът е отхвърлил предявените от застрахователната компания искове.

"Това е прецедент, тъй като досега създадената практика от страна на съда беше друга и обикновено тези дела Общината ги губеше. С предното спечелено дело за близо 1400 лв. за попадане на автомобил на 17 октомври 2010 г. през нощта в дупка в центъра на града, това е вторият път, в който магистратите отхвърлят претенциите на застрахователите", коментира със задоволство още Иванов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Za-vtori-put-Obshtina-Plovdiv-specheli-delo-zaradi-potroshena-v-ulichna-dupka-kola-372609
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.