Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира 4-то издание на "Архитектурен форум Пловдив 2012"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:01 / 17.07.2012Коментари ()1566
©
Стълбите на Каменица, на "Седмия хълм" и на храм "Света Богородица" ще се превърнат в архитектурната работилница на младите архитекти от Пловдив тази година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Инициативата е част от четвъртото издание на "Архитектурен форум Пловдив 2012", а това съобщи председателят на ОбС арх. Илко Николов.  

Форумът, който ще завърши с едномесечна изложба от 20 септември до 20 октомври, ще протече в три модула - архитектурна работилница, интернет конкурс за идеи за кино "Космос" и обща изложба в рамките на Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Интернет конкурсът "Кино "Космос" - място за култура" вече стартира, а на 1 октомври, Деня на архитекта ще се проведе и обществено обсъждане.

По отношение на архитектурната работилница се разбра, че младите специалисти ще работят на стълбите на Каменица, на "Седмия хълм" и на храм "Света Богородица" в продължение на една седмица, като целта е да се покаже, че могат да бъдат облагородени и да получат нов облик. Предвижда се най-добрите инсталации да стоят на знакови места в Пловдив в рамките на месец. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Startira-4-to-izdanie-na-Arhitekturen-forum-Plovdiv-2012-367074
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.