Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Политическа чистка в Пазарджик?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 21.12.2007Коментари ()1672
© pa-media.net
Под "политическата метла" на кмета на Пазарджик Тодор Попов попадна директорката на Дом за деца с умствена и физическа изостаналост и увреждания "Вяра, Надежда и Любов", алармира читател на Plovdiv24.com.

Г-жа Бозева е директор на дома от 2001 год. и през 6-те години на управление на дома е доказала неведнъж своя професионализъм и организаторски умения. В следствие на множеството проверки на качеството на предлаганите в дома услуги (проведени както от Министерството на Труда и Социалните грижи, така и от Агенцията за защита правата на детето и Хелзинския комитет), Домът и грижите за децата са оценени като едни от най-добрите в страната.

Искрено съм възмутена и потресена от решението на новия кмет на Пазарджик - г-н Попов - да освободи г-жа Бозева от работа, пише читателката ни. Много добре си спомням как той, който преди да бъде избран за кмет на града, изпълнявайки длъжността на Председател на Общинския съвет на гр. Пазарджик, "сипеше" публично на празници на дома комплименти за работата и професионализма на г-жа Бозева. Как сега, едва месец след стъпването си в длъжност, промени мнението си, задава риторичен въпрос тя.

Дали отговорът се крие в политическата принадлежност на г-жа Бозева, член на БСП, и най-вероятно в нейната кандидатура за кмет на с. Черногорово (едно от селата в общ. Пазарджик), като "конкурент" на един от съюзниците на Господин Попов.

Plovdiv24.com се свърза с директорката на въпросния дом, г-жа Снежана Бозева. Тя потвърди цялата информация и подчерта, че не вижда друга причина, освен политическите й пристрастия, която да е наложила официалното искане от кмета на Общината доброволно да подаде оставката си. Позовани на чл. 331 от КТ, те искат да ме махнат само 6-7 месеца, преди да достигна възрастта за пенсиониране, продължи тя. "Твърдо съм решила да откажа и нямам никаква представа какво ще се случи след това", завърши горчиво Снежана Бозева.



Още по темата: общо новини по темата: 1
21.12.2007 »

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Politicheska-chistka-v-Pazardzhik-36547
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.