Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдив ще се произвеждат немски фадроми и багери
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:21 / 25.06.2012Коментари ()4724
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Тридесет процента по-ниска себестойност в производството на багери и челни повдигачи с марката "Атлас" и "Каелбле" е икономическата причина тяхното производство да бъде преместено от Германия в България. Това заяви на пресконференция Фил Филипов - собственик на немската компания Atlas Mashinen GmbH. 

"В Пловдив имаме добри инженерни кадри, които вече специализират в Германия, имаме опит в поддържането на стандартно високо качество в производството и това са нашите конкурентни предимства при привличането на тази инвестиция", каза Димо Зафиров - съсобственик и управител на Българска индустриална група АД, в чийто състав влиза новия завод.

Двеста гости присъстваха на старта на новия завод. Сред тях бяха български и немски партньори, както и работещите във фирмата. Традицията да се пререже лентата при откриването на нов завод бе спазена. А официалните лица пожелаха:

Менда Стоянова - председател на бюджетната комисия на Народното събрание: "Стискам палци да успеят да управляват добре толкова много кооперирани доставки. И да се наложат бързо на пазара".

Арх. Илко Николов: "Новото предприятие е от значение не само за регионалната икономика, защото чрез него намира бизнес реализация много фирми от цялата страна. Пожелавам им добър съвместен бизнес."



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-shte-se-proizvezhdat-nemski-fadromi-i-bageri-361928
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.