Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриха колата на Енев край Храбрино! От него - ни вест, ни кост!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:23 / 25.06.2012Коментари ()12533
©
Снимка: Колаж
33-годишният Георги Енев, основен заподозрян за крупния обир на инкасов автомобил в Пловдив, е действал сам. Доказателствата за това са категорични. Откраднати са един милион и 600 хиляди лева, а не 1,5 милиона, както по-рано се тиражираше. Това съобщи говорителят на Пловдивската Окръжна прокуратура Галин Гаврилов.

Основната версия, по която работят разследващите, са неразплатени дългове от младия мъж - допълват от прокуратурата с уточнението, че се работи по всички възможни версии. Най-вероятно обявеният за общодържавно издирване Георги Енев не е преминал границата, а се укрива в страната - заяви прокурор Галин Гаврилов.

Той допълни, че откраднатите пари са в различни валути и са на няколко банки. 

"Работим по дело за извършена кражба" - така държавният обвинител отговори на въпроса възможно ли е в инкасовия автомобил изобщо да не имало пари и обирът всъщност да е инсцениран. 

"Последно личният автомобил на Георги Енев, с който той се е отдалечил от местопрестъплението, е намерен в района на пловдивското село Храбрино, оттам нататък дирите му се губят" - коментира прокурор Галин Гаврилов.

Припомняме, че сигналът за изоставен инкасов автомобил на ул. "Петрова нива" в район "Южен" е получен на 22 юни в 1-во РУП в Пловдив. Заподозрян за обира е 33-годишният Георги Енев.

В петък следобед той и още един служител на фирмата превозвали голяма сума пари. По пътя обаче Енев помолил колегата му да слезе и да купи сандвичи. Щом останал сам в колата, потеглил в неизвестна посока. Инкасовият автомобил е собственост на частната охранителна фирма "G4S" ("Глобъл Фор Секюрити"). Тя е същата фирма, чийто автомобил беше обран на 12 април край Ловеч. Тогава неизвестни устроиха засада на автомобила и по неофициални сведения са отмъкнали около 2 млн. лв. Похитителите са били маскирани с полицейски униформи и въоръжени с автомати.

Работата по случая с втория обир в Пловдив продължава. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Пловдив. От полицията призовават гражданите, кoито имат информация за мъжа, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.

Източник: радио "Пловдив"



Още по темата: общо новини по темата: 94
19.12.2022 »
18.05.2022 »
03.04.2022 »
02.04.2022 »
01.04.2022 »
07.01.2022 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkriha-kolata-na-Enev-krai-Hrabrino-Ot-nego-ni-vest-ni-kost-361903
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.