Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заключиха ученици в ЕГ "Пловдив", за да не избягат от изпит по математика!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:56 / 22.06.2012Коментари ()24488
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Пловдив":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученици от 11 клас на Езикова гимназия "Пловдив" бяха заключени в училището, за да не избягат от изпит по математика. Оказа се, че децата не са предварително известени за контролното и в знак на протест няколко от тях решили да си тръгнат. Охраната обаче не ги пуснала, което доведе до бунт сред младежите. Директорката заяви, че не е нужно учениците да бъдат предварително известявани за правенето на проверки на знанията им.

Учениците блъскали по вратите на централния вход, но охраната отказвала да ги отключи.

Журналист попита две деца "Защо е заключено училището? Това е парадокс?"

Даниел Карп, ученик 11 клас: "Не ни пускат... и решиха, че трябва през междучасието да ни заключат и не можем да излезем. Асматик получи пристъп. Звънях на полицията, но и те нищо не направиха."

Ангел Балинов, ученик: "През междучасието ми беше отказан достъп да изляза извън училището. Това е много опасна ситуация за мен. Здравето ми беше много застрашено."

Директорът на езиковата гимназия Пенка Стайкова заяви, че няма нужда учениците да бъдат уведомявани предварително, че ще имат изпит. Училището е подложено на мониторинг от просветното министерство и затова се налагали тези контролни.

"Вярно, че според правилника не можем да заключваме, но според него и учениците нямат право да саботират учебния процес", заяви тя.

От регионалния инспекторат по образованието в Пловдив обявиха, че започва проверка на случая.

Източник: БНТ



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zaklyuchiha-uchenici-v-EG-Plovdiv-za-da-ne-izbyagat-ot-izpit-po-matematika-361416
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.