Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започна почистването на 7 дка от коритото на Марица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:54 / 21.06.2012Коментари ()3664
Започна орязването на буйната растителност в корито на р. Марица, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според запознати, в тревите вирее и див канабис. Акцията на ОП "Градини и паркове" стартира от северния бряг на реката на гърба на Захарна фабрика.

Неколцина работници, преминали през курс за обучение, режеха с храсторези тревите. Освен това ще се премахват и издънките на дърветата по поречието на реката. Почистването на близо 7-те дка от коритото струва на Община Пловдив 80 000 лв., в които влиза закупуването на още техника като храсторези, дробилка за клони, заплатите на служителите и консумативите, разказа директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев. Според него новите храсторези са по-мощни от моторните коси, защото режат и дебели клони, както и дървета с диаметър до 10 см.

 "Всяко лято ще правим профилактика на речното корито, за да избегнем израстването на буйна растителност, чието изкореняване после струва милиони левове на общината", коментира той и припомни, че макар миналата година реката да беше окончателно почистена за близо 3,5 млн.лв., вече има саморасляци, които трябва да се премахнат навреме.





Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochna-pochistvaneto-na-7-dka-ot-koritoto-na-Marica-360996
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.