Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Имало още замесени в престъпната схема с контрабандата на агнета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:02 / 04.06.2012Коментари ()1789
© Bulfoto
Има и други замесени в контрабандата на 1200 агнета, освен задържаните трима, сочат събраните данни по делото. Това съобщи Галина Андреева, говорител на Прокуратурата в Пловдив. Освен тримата, които са обвинени, че са действали в съучастие, се установяват и други хора, които също са участвали в престъпната схема. Делото е в активна фаза на разследване, каза Андреева. Сред задържаните е и длъжностно лице, по всяка вероятност от ветеринарномедицинските служби. На него е повдигнато и обвинение за престъпление като длъжностно лице за нарушение и неизпълнение на служебните задължения, с цел набавяне на облага. Предвиденото за него наказание е затвор от 1 до 8 години и лишаване от права да практикува професията си в бъдеще.

На всеки един от тримата задържани са повдигнати обвинения за приготовления за контрабанда, за изготвянето на документи и организиране на Събирателен център за дребни преживни животни, с цел пренасянето им през границата за търговски цели и без знанието и разрешението на митници. За целта те са използвали документи с невярно съдържание, като приготовлението е за престъпление в особено големи размери, каза Андреева. Предвиденото по закон наказание е лишаване от свобода до 5 години. Съдът вече е постановил за тримата задържани на.й-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

В края на месец май Българската агенция по храните възбрани 1200 агнета с произход Румъния, предназначени за износ за Турция, като ушните марки на животните са били подменени с български.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 4
05.06.2012 »
05.06.2012 »
04.06.2012 »
31.05.2012 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Imalo-oshte-zameseni-v-prestupnata-shema-s-kontrabandata-na-agneta-356731
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.