Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Славчо Атанасов се срещна със шефа на Швейцарския офис за сътрудничество
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:53 / 26.11.2007Коментари ()3092
©
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов се срещна с директора за България на Швейцарския офис за сътрудничество - Хайнц Кауфман. Той представлява в страната ни Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество към Държавния секретариат по икономическите въпроси.

Хайнц Кауфман запозна кмета Атанасов с дейността на агенцията в Пловдив. Двамата обсъдиха по-подробно проекта за изграждане на Завод за обработка и обезвреждане на болнични отпадъци, познат още като инсинератор.

Според Хайнц Кауфман срещата е била доста ползотворна. Що се отнася до самия завод за обработка и обезвреждане на болнични отпадъци, са направени уговорки на политическо ниво как ще се обсъждат проблемите и как ще се работи с техническите експерти занапред.

През средата на тази седмица ще бъде представен доклад на швейцарска специализирана компания, която се занимава с проучвания в областта на експлоатацията на такива съоръжения. Хайнц Кауфман и Славчо Атанасов се договориха, че през другата седмица представители на швейцарската компания ще дойдат на място в Пловдив, за да се обсъдят конкретностите по проекта, а кметът се ангажира от тук нататък работата да върви без никакво забавяне. И двете страни заявиха категоричното си становище за усилена работа по проекта.

Договорът е подписан в края на декември 2006 година, финансира се в една част от Министерството на околната среда и водите на България, от швейцарска страна парите идват безвъзмездно от Държавния секретариат по икономически въпроси (СЕКО), община Пловдив също има участие.
На днешната среща и двете страни изложиха виждане, че ще се направи всичко, за да се спази крайния срок на проекта - до края на 2008 година съоръжението ще влезе в експлоатация.
3.5 милиона швейцарски франка е участието на Швейцария, което покрива горивното съоръжение и цялото електро-механично оборудване. Също така се предвижда обучение, което се поема от швейцарска страна, а българската страна ще поеме строителните работи и свързването с комуналните услуги.



Още по темата: общо новини по темата: 28
04.01.2024 »
30.07.2023 »
13.07.2023 »
09.06.2023 »
30.04.2023 »
10.11.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Slavcho-Atanasov-se-sreshtna-sus-shefa-na-Shveicarskiya-ofis-za-sutrudnichestvo-35419
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.