Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Два "Cougar"-а заловиха "терористи" в зрелищна акция на моста на Панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:42 / 21.05.2012Коментари ()10423
Зрелищна учебна акция по залавянето на терористи се състоя преди минути на моста на р. Марица между Панаира и Водната палата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  Това бе генерална репетиция за участието на техника и личен състав от Българската армия в Десетата международна изложба "Хемус 2012".

Два вертолета AS532 AL "Cougar" от 24-та вертолетна авиационна база взеха участие в изпълнението на две задачи. При първата "Прочистване на обект и елиминиране на терористи" - чрез способа "бързо въже" те стовариха отряд за специални операции от 68 БРСПС на южния бряг на реката. По време на втората "Търсене и спасяване на бедстващ" - спасител се спусна с бордова лебедка, за да окаже първа медицинска помощ и ще евакуира пострадал.

Чрез динамичния показ се демонстрира способността за съвместни действия между БА и формирования от МВР при провеждане на специални операции по единен сценарий на тема "Демонстрация на бойни умения в екстремни ситуации". Такива демонстрации се провеждат за първи път в близост до Международен панаир - Пловдив.

Заради учението част от района бе отцепен, а движението на МПС - временно ограничено.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dva-Cougar-a-zaloviha-teroristi-v-zrelishtna-akciya-na-mosta-na-Panaira-353598
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.