Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Районът на инцидента с падналия военен самолет край Пловдив е отцепен от военна полиция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:54 / 27.04.2012Коментари ()3414
© Plovdiv24.bg
"Районът на инцидента с падналия военен самолет край Пловдив в момента е отцепен от военна полиция за осигуряване на работата на Комисията за разследване на обстоятелствата и причините аварията, назначена от мен" - това заяви от парламентарната трибуна министърът на отбраната Аню Ангелов, който информира Народното събрание за случая с падналия вчера учебно боен самолет МиГ 29 край Пловдив. Последният полет на самолета е на 25 април, в който е летял и командирът на военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, подчерта Аню Ангелов

"След като бъдат изяснени, а заедно с това се провежда и следствие от военна прокуратура, депутатите ще бъдат информирани", увери министър Ангелов. Министърът съобщи фактите около инцидента: 

На 26 април 2012 г. в 10,35 часа при излитане за изпълнение на тактически прихват със самолета възниква пожар, каза министърът. Екипажът - пилот майор Илия Дойчинов и втори пилот щурман капитан Петър Методиев, извеждат самолета в безопасна посока и на височина около 200 метра катапултират на разстояние около 1,5 км. източно от село Голям чардак. Благодарение на бързите, точни и професионални действия на екипажа, както и на групата за ръководство на полети, при инцидента са избегнати човешки жертви и не са причинени щети на сгради и инфраструктура и друго имущество. Наземната група за търсене и спасяване, заедно с вертолет за търсене и спасяване, са достигнали района на аварията в най-кратки срокове. Пилотите са евакуирани своевременно и са изпратени за медицински прегледи и изследване във военна болница в Пловдив, обясни военният министър. Разчетите за противопожарна защита от авиобаза Граф Игнатиево са пристигнали на мястото на аварията и са потушили горящия самолет, без да се допусне разрастване на пожара, допълни той. 

И двамата пилоти са с гръбначни травми, характерни при катапултиране. Пилотите са транспортирани от военна болница Пловдив във ВМА София за пълни изследвания. Състоянието и прогнозата и за двамата пилоти е добра, нямат парализи и не се очакват трайни увреждания, каза министър Ангелов.


Източник: Агенция "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 13
09.05.2012 »
04.05.2012 »
03.05.2012 »
28.04.2012 »
27.04.2012 »
27.04.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Raionut-na-incidenta-s-padnaliya-voenen-samolet-krai-Plovdiv-e-otcepen-ot-voenna-policiya-347690
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.