Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изпратиха тържествено дванадесета рота в Афганистан
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:02 / 27.03.2012Коментари ()1492
©
На 27.03.2012 г. в Карлово се състоя тържествена церемония по изпращането на 12-а рота от Българската армия за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан. Ротата в състав от близо 300 военнослужещи ще изпълнява задачи по охрана на вътрешната зона на летище "Кандахар". Командир на контингента е майор Митко Балтов, а помощник-национален командир е подполковник Георги Гатев.

На официалната церемония присъства кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. В приветствието си към военнослужещите той каза: "..... носете тази славна история в сърцата си, нашите мисли ще бъдат с вас. Успешна мисия скъпи офицери, сержанти и войници!". Д-р Кабаиванов подари на командира на ротата - подполковник Гатев, медна икона на Света Богородица, с пожелания тя да ги закриля и пази по време на мисията.

На тържествената церемония присъстваха още министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово бригаден генерал Красимир Кънев, областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров, ръководството на Община Карлово, кметът на Община Сопот Веселин Личев, кметове на кметства, представители на военно-патриотичните съюзи, близки и роднини на военнослужещите.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Izpratiha-turzhestveno-dvanadeseta-rota-v-Afganistan-340027
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.