Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новият собственик на "Горубсо" започна да изплаща заплатите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:40 / 24.03.2012Коментари ()3284
Новият собственик на "Горубсо - Мадан" Николай Вълканов започна да превежда парите в банките, в които са сметките на миньорите. След около час парите ще са в хората.

Докато не бъдат изчистени предписанията на Главна инспекция по труда, те не могат да се върнат на работа, но това най-вероятно ще стане до 2-3 дни.


Очаква се на място да пристигне премиерът Бойко Борисов, за да се увери, че всичко е наред.


До тази развръзка се стигна след продължили до късно снощи продължиха преговорите.

На извънредна среща с инвеститори в Министерството на икономиката Валентин Захариев се отказа от концесията и прехвърли задълженията си на бизнесмена Николай Вълканов - шеф на "Минстрой холдинг". Още преди дни протестиращите в Мадан заявиха, че искат Николай Вълканов да им е собственик. Той купува не само концесията, но и съоръженията на мината, така че тя да може да работи.

Снощи премиерът Бойко Борисов помоли банките-кредитори да подсигурят служители в съботния ден, които да преведат средствата по сметките на протестиращите миньори.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев от своя страна отбеляза, че след като бъдат платени заплатите ще бъде уговорено и изплащането на социалните и здравните осигуровки.

След като бъдат платени заплатите трябва да бъде направена съответната уговорка за разплащане на осигуровките, условията за безопасност, така че хората да не останат без работа. Другото е, че работниците не искаха Валентин Захариев да е в управлението, защото се надяват на по-добро управление и по-добър мениджмънт. "Надявам се, че ще си получат не само заплатите, но ще имат и гарантирано бъдеще", заяви министър Делян Добрев.

В началото на седмицата вече бившият собственик на концесията Валентин Захариев заяви, че трудовите възнаграждения на работниците в миньорското дружество ще бъдат изплатени до края на работната седмица.

Такъв ултиматум постави и финансовият министър Симеон Дянков. Той се зарече, че ако заплатите на трудещите се в "Горубсо-Мадан" не бъдат преведени до петък, във всички фирми на Захариев влиза пълна данъчна инспекция.
Картите на миньорите обаче и вчера останаха празни.

Източник: bTV



Още по темата: общо новини по темата: 11
19.01.2013 »
17.04.2012 »
10.04.2012 »
02.04.2012 »
31.03.2012 »
26.03.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Noviyat-sobstvenik-na-Gorubso-zapochna-da-izplashta-zaplatite-339252
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.