Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 60 къщи в Стария град тотално занемарени! Ексшефката на "Старинен Пловдив" - на прокурор?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:06 / 23.03.2012Коментари ()5436
© Plovdiv24.bg
Покривите на над 60 къщи в Стария град са протекли, нуждаят се от спешен ремонт, съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това е установила комисия, направила опис на щетите на сградите в архитектурния резерват, а Стоянов уточни, че Община Пловдив ще поправи сградите приоритетно.

Стана ясно, че бившето управление на културния институт "Старинен Пловдив" в лицето на Весела Илиева е оставило резервата в недобро състояние. 

"Царяла е меко казано безстопанственост. Счетоводство не се е водило, договорите за наем не са актуализирани с години - изтекли са, но продължават да се събират, един служител е бил едновременно и чистач, и уредник", изброи само част от нарушенията, "лъснали" след направения наскоро одит на института, зам.-кметът Стоянов, като не изключи вероятността Прокуратурата да бъде сезирана заради нарушенията.

33 са служителите на "Старинен Пловдив", а 200 000 лв. е годишната субсидия на института, като към тях се прибавят и приходите, които за миналата година са били около 90 000 лв. Зам.-кметът се надява през 2012 г. при по-добро управление на института те да се увеличат.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nad-60-kushti-v-Stariya-grad-totalno-zanemareni-Eksshefkata-na-Starinen-Plovdiv-na-prokuror-339063
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.