Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В КЦМ строят нов оловен завод за 80 милиона евро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:56 / 16.03.2012Коментари ()3482
© Plovdiv24.bg
Оловното производство на 21-ви век въвеждат в КЦМ. Вчера бе направена първата копка на новия високотехнологичен оловен завод, който ще бъде на световно ниво. Лентата на готовия обект ще бъде прерязана през септември догодина. 

КЦМ поставя основите на нова генерация металургия с мащабен инвестиционен проект за технологично обновление и разширение на производството. Новият оловен завод, който ще бъде изграден точно до стария, се характеризира с по-интензивни автоматизирани процеси, които ще бъдат много по-лесно управляеми. Производство ще е напълно екологично и енергийно ефективно. Заводът ще бъде на територия в пъти по-малка от стария, като ще запази досегашната производителност, дори се предвижда и леко повишаване. 

Новият оловен завод ще бъде изграден за 18 месеца и ще струва 80 милиона евро. В КЦМ са на мнение, че точно сега е моментът за подобни инвестиции, въпреки прогнозите на финансовите анализатори, че през 2012-та ще достигнем дъното на икономическата криза. До октомври догодина ще приключи и обновлението и разширението на мощностите за извличане на цинковата угарка и вторични суровини в цинковото производство.



(c) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-KCM-stroyat-nov-oloven-zavod-za-80-miliona-evro-336976
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.