Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира акция за използване на предпазни колани и детски обезопасителни системи в МПС-тата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:44 / 12.03.2012Коментари ()5992
© Plovdiv24.bg
Контролната операция, организирана от Европейската мрежа на службите "Пътна полиция" в ЕС /TISPOL/, започва от днес до 18 март, ще се проведе отново и от 12 до 18 август.

Акцията на отдел "Пътна полиция" при ГД Охранителна полиция" стартира на територията на цялата страна. В хода й ще се проверява и задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Операцията се организира по плана на Европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL и се провежда на територията на всички страни-членки.
Основната цел на TISPOL е чрез провеждането на тази кампания да се окаже въздействие върху поведението на водачите на автомобили и пътниците, като акцентира отново на факта, че по този начин могат да се спасят човешки животи. Използването на обезопасителните колани и детски обезопасителни системи значително намалява риска от сериозно увреждане или смърт при инциденти на пътя.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Startira-akciya-za-izpolzvane-na-predpazni-kolani-i-detski-obezopasitelni-sistemi-v-MPS-tata-336071
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.