Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Камиони и бетон на Гребната! Искат да строят 4-звезден хотелски комплекс!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:13 / 27.02.2012Коментари ()17935
На няколко метра от старта на Гребния канал започна строителство на голям хотелски и развлекателен комплекс, видя репортер на Plovdiv24.bg. Според плановете на това място ще "изникне" 4-звезден хотел със СПА център, конферентни зали и туристическо бюро, кафене, панорамна сладкарница, ресторанти за бързо хранене и детска градина. Теренът е с обща площ 4500 кв. м, от които ще бъдат застроени 900 квадрата, а инвестицията възлиза на 2,5 млн. евро. Дали обаче с това модерно строителство един от малкото "зелени" райони за отдих в Пловдив няма да загуби част от очарованието си? 

"Разрешителните от Община Пловдив за това строителство, което тече в момента на Гребната база, са до кота "нула". Тепърва ще коментираме какво строителство може да има тук, както и ще навлезем в конкретика - етажно застрояване, височина и т.н. Искам да заявя обаче, че строително
АНКЕТА:
Трябва ли да има хотелски комплекс точно до Гребната база?

Да, ще стане още по-хубаво
Не, защото ще се загуби очарованието на района

то разрешение за този обект е дадено по времето на моя предшественик Славчо Атанасов. Не мога и не искам да гадая какви са били мотивите му. 

Поставил съм задача на заместник-кмета по "Общинска собственост и градоустройство" Димитър Кацарски да проведе среща с инвеститорите и едва тогава да решим бъдещето на проекта. Пак повтарям - строителното разрешение в момента е до кота "нула", обясни градоначалникът Иван Тотев.


Още по темата: общо новини по темата: 2
29.02.2012 »
28.02.2012 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kamioni-i-beton-na-Grebnata-Iskat-da-stroyat-4-zvezden-hotelski-kompleks-332432
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.