Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мъж: Тътенът на камбани ме стресира! РЗИ: Това е несериозно!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:10 / 22.02.2012Коментари ()8872
© Plovdiv24.bg
Жител на кв. "Смирненски" се жалва от "шума" на камбаните на храм "Св. Климент Охридски". Публикуваме писмото му, получено на редакционната поща на Plovdiv24.bg, без никаква редакторска намеса.

"Ужасяваща е данданията, която създават уредбите на новопостроения храм "Св. Климент Охридски" в район "Западен". Всяка сутрин в 8.00 часа и още няколко пъти през деня силният тътен на камбани създава стресова ситуация за деца и възрастни, като не им дава спокойствие дори в почивните дни. След подаден от мен сигнал до общината получих следния анонимен отговор: 

"Уважаеми господин Христов,

Във връзка с Ваш имейл до Община Пловдив Ви уведомяваме, че служители на ОП "Охрана и сигнализация" извършиха проверка на място по повод Вашия сигнал. Действително установихме, че има камбанен звън, който огласява пространството около църквата. При разговор с граждани, преминаващи покрай храма, не установихме негативно отношение и дразнене от шума на камбаните.

ОП "Охрана и сигнализация" няма компетентността и не разполага с апаратура за измерване на нивото на шум. Компетентен орган, който може да измери шума и да даде становище относно допустимия праг на шум, е РИОКОЗ- Пловдив.

Моля, ако желаете, за компетентно становище и отговор с измерване на нивото на шум, да се обърнете към директора на РИОКОЗ- Пловдив.

С уважение, ОП "Охрана и сигнализация".

Смешно е да се твърдят подобни неща за преминаващи хора - след като дори не са попитани живущите в района на църквата. Шумът е толкова силен, че съм убеден дори да нямам наличната апаратура, че не отговаря на допустимите норми".

Plovdiv24.bg се свърза с шефката на РЗИ в Пловдив Ваня Танчева-Манчева, която обаче отказа да коментира подобен род несериозни, според нея, сигнали.

Припомняме, че православният храм "Св. Климент Охридски" отвори врати на 25 ноември 2008 година. Разположена в кв. "Смирненски", където дотогава нямаше православен храм, тя стана първата от 60 г. новопостроена църква в Пловдив.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Muzh-Tutenut-na-kambani-me-stresira-RZI-Tova-e-neseriozno-330999
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.