Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 3 млн. лв. са щетите по жп мрежата от наводненията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:33 / 16.02.2012Коментари ()2034
© Plovdiv24.bg
Скъсаната дига на язовира при с. Бисер и наводненията в областта са причинили щети за над 3 млн. лв. по железопътната мрежа от Любимец до Харманли и от Гълъбово до Раднево. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който днес направи проверка на строително-възстановителната работа по железопътната инфраструктура. В тази сума не са калкулирани загубите, които Национална компания "Железопътна инфраструктура" търпи от пропуснатите ползи, заради спряното движение.

Екипи на Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване" са започнали работа по засегнатите участъци. Според министър Московски щетите са толкова сериозни, че ще отнеме поне месец, за да бъде възстановено движението по цялото направление до турската граница. В участъка Харманли-Любимец водата е отнесла над 900 м. железопътна линия, а при Гълъбово-Раднево около 30 м. от линията е на практика във въздуха. Засегнати са и над 150 м. по трасето Любимец-Свиленград, но пораженията са по-малки и Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще работи сама по отстраняването им.

Министър Ивайло Московски посети и кризисния щаб в село Бисер и пое ангажимент пред местните жители да бъде направено всичко възможно за възстановяване на транспортната инфраструктура в региона и подобряване на услугите в местната пощенска станция.

Посещението на Ивайло Московски в региона е второто в рамките на седмица и е част от предприетите действия на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за подкрепа на населените места, които пострадаха най-тежко от влошената метрологична обстановка. По негово нареждане е създадена организация и пътниците по направлението се трансбордират от влак на автобус, в участъците, в които е спряно движението, а "Български пощи" ЕАД доставят безплатно частните пратки с дарения за бедстващите райони.



Още по темата: общо новини по темата: 122
19.07.2017 »
29.05.2012 »
28.05.2012 »
28.05.2012 »
28.05.2012 »
25.04.2012 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Nad-3-mln-lv-sa-shtetite-po-zhp-mrezhata-ot-navodneniyata-329653
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.